top of page
  • Writer's pictureAlexandraK.

PUMPKIN SOUP






Prajem krásny sobotný večer. Dnes som na obed varila svoju prvú tekvicovú polievku. Ešte nikdy sme ju nevarili ani nejedli takže to bola taká menšia premiéra. Nevedela som ako by mala chutiť, ani vyzerať. Tak som otvorila google a pozrela som si viac receptov a nakoniec vybrala tie ingrediencie ktoré máme radi. A bola teda výborná ! Pridám vám tu aj recept.


SUROVINY :

- tekvica

- mrkva

- cibuľa

- cesnak

- zázvor

- olivový olej

- kokosové mlieko

- soľ, čierne korenie, kari korenie, vegeta, škorica


POSTUP : Na olivovom oleji si speníme cibuľu s prelisovaným cesnakom. Pridáme kúsok očisteného čerstvého zázvoru. Tekvicu a mrkvu si nakrájame na kocky a pridáme do hrnca, chvíľku podusíme. Zalejeme horúcou vodou a varíme do zmäknutia. Keď máme všetko zmäknuté rozmixujeme ponorným mixérom dohladka. Polievočku ochutíme koreninami, ktoré máte radi. Na záver som pridala kokosové mlieko na zjemnenie a nechala chvíľku povariť.

A hotovo !

Prajem vám dobrú chuť.


 

Have a nice Saturday evening. Today I cooked my first pumpkin soup. I never cook and eat it before, so it was my premiere. I didn't know how it taste, how it looks. I was found on google few recepts and choose ingredients which we love. It was really delicious !

Here is my recept.


INGREDIENTS :

- pumpkin

- carrot

- onion

- garlic

- ginger

- olive oil

- coconut milk

- salt, black pepper, curry powder, cinnamon


METHOD : I fry onions with crushed garlic in olive oil. Add a small piece of fresh ginger. Cut the pumpkin and carrots into cubes and add to the pot, stew for a while. Pour hot water and cook until soft. When was everything softened, mix it to the smooth. Season the soup with the spices you like. At last, I added coconut milk to soften and let it cook for a while.

And done !

Enjoy !


0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page